İRMİKLİ UN HELVASI TARİFİ
Malzemeler
125 gr Tereyağı (ya da margarin)
1.5 Su Bardağı İrmik
1.5 Su Bardağı Un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti ıcin
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 su bardagı süt
HAZIRLANIŞI
Ilk olarak şerbeti hazırlayın.Şeker ve suyu tencereye alın. Orta ateste şeker eridikten sonra kaynar kaynamaz sütü ekleyin.Karıştırıp ocağin altini kapatin.
Helva yapılacak tavaya tereyagi ve sıvıyağı(yada margarini)ilave edin.(orta ateste )İrmik ve unu tavaya alıp rengi koyulaşıp kokusu çikana kadar kavurun.Serbeti yavaş yavas ilave ederek surekli hizlica karıstırin.Serbeti tam cekip kivamini alinca ocagin altini kapatıp 10 dakika dinlendirin. Şeklini verin (ben kaşıkla sekil verdim)
Afiyet olsun :)
#unhelvası#unluirmikhelvası
#irmikhelvası#helva#tatlı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder