KIYIR KIYIR TUZLU KURABIYE TARIFI
Malzemeler
250 gr Margarin (mutlaka oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta ( sarısı üzerine)
1 Paket hamur kabartma tozu
1 Paket Vanilya
2 Yemek kaşığı sirke (silme)
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri İçin
1 Yumurta Sarısı
1 Tatlı kaşığı pudra şekeri
Susam
Çörekotu
Hazırlanışı
Yoğurma Kabına margarini, sıvı yağı, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırın.Üzerine azar azar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Hamurdan parçalar koparıp resimde Görüldüğü Gibi Şekil Verin.Ben Bu Şekli Tercih Ettim.Siz İstediğiniz Şekli Verebilirsiniz.Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sıvıyağ karışımını sürüp susam-çörekotu ,haşhaş serpin.Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Yoğurma Kabına margarini, sıvı yağı, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırın.Üzerine azar azar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Hamurdan parçalar koparıp resimde Görüldüğü Gibi Şekil Verin.Ben Bu Şekli Tercih Ettim.Siz İstediğiniz Şekli Verebilirsiniz.Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sıvıyağ karışımını sürüp susam-çörekotu ,haşhaş serpin.Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder