KUŞBAŞI ETLİ ŞEHRIYE PİLAVI TARIFI
Malzemeler
300 gr Kuşbaşı Doğranmış Et
500 gr Şehriye
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
Karabiber
Kimyon
Kekik
Tuz
1 Lt Sıcak Su (az gelirse ilave yapabilirsiniz)
Hazırlanışı
Pilavı yapacağınız tencereyi Iyice ısıtın.Etlerı atın.Etler muhurlendikten sonra tereyagını atın.Hafif kizarmaya basladıktan sonra.Etleri ayrı bir kaba cıkarıp tencerede kalan yağ ile şehriyeyi iyice kavurun.Kahverengi rengini elde ettikten sonra etleri ve baharatları ilave edip karıştırın.Sonra suyunu ekleyin.
Su kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar pişirin.
#Kuşbaşı Etli Şehriye Pilavı 5 dakika kadar dinlendirip servis yapın.
( Dana eti kullanacaksanız önce haşlayın.)
Afiyet olsun :)#etlişehriyepilavı
#pilav#şehriyeli#etli#kuşbaşıetli#mutfağımdan#etliyemekler
#lezzetrium#tasty
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder