TAHİNLİ SUSAMLI KEK TARİFİ
Malzemeler
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Dolusu Sıvıyağ
Yarım Çay Bardağı Susam
1 Çay Bardağı Tahin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
4 - 5 damla limon suyu
3 Su Bardağı Un
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Vanilyayı ilave edin.Sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.Kabartma tozu ve unu eleyip ilave ettikten sonra karıştırmadan unun üzerine karbonatı karbonatın üzerine limon suyunu dökün 1-2 dakika köpürmesini bekledikten sonra karıştırın.Katı yağla yağlanmış ve susam serpilmiş kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45- 50 dakika pişirin.
NOT : Kekim 50 dakika da pişti.Fırına göre değişebilir .Kontrollü pişiriniz. Kekin görüntüsü kek kalıbı boyutuna göre değişebilir:) Afiyet Olsun:)#kek #tahinlikek#kektarifi#caysaati#lezzetrium
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Dolusu Sıvıyağ
Yarım Çay Bardağı Susam
1 Çay Bardağı Tahin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
4 - 5 damla limon suyu
3 Su Bardağı Un
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Vanilyayı ilave edin.Sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.Kabartma tozu ve unu eleyip ilave ettikten sonra karıştırmadan unun üzerine karbonatı karbonatın üzerine limon suyunu dökün 1-2 dakika köpürmesini bekledikten sonra karıştırın.Katı yağla yağlanmış ve susam serpilmiş kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45- 50 dakika pişirin.
NOT : Kekim 50 dakika da pişti.Fırına göre değişebilir .Kontrollü pişiriniz. Kekin görüntüsü kek kalıbı boyutuna göre değişebilir:) Afiyet Olsun:)#kek #tahinlikek#kektarifi#caysaati#lezzetrium
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder