-->

3 Şubat 2020 Pazartesi

ELMALI KURABİYE TARİFİ

ELMALI KURABİYE TARİFİ 

 


Malzemeler
1 paket margarin ( mutlaka oda ısısında )
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabilidği kadar Un
İçi İçin
3 Adet Elma
1 Çay Bardağı Ceviz
2 Tatlı Kaşığı Tarçın(silme)
Üzeri İçin
Pudra Şekeri
Hazırlanışı
Elmaları soyup rendeleyin. Tavaya alın. Orta Ateşte Suyunu çekene kadar pişirin.
Cevizi ve tarçını da ilave edip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
Hamur yoğurma kabına margarini , pudra şekerini ve nişastayı koyup iyice karıştırın.
Üzerine sıvı yağı ,yoğurdu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
Üzerine azar azar un ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Hamura istediğiniz şekli verip elmalı cevizli harçtan içine 1 tatlı kaşığı kadar koyun.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirin.Daha sonra ılıyan ( soğuğa yakın) kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet Olsun:)#elmalıkurabiye #kurabiye#çaysaati#lezzetrium#tatlıkurabiye#kurabiyetarifi#5cayi#ikramlık#mutfagimdan #mutfağımdanlezzetler

Hiç yorum yok: