-->

3 Şubat 2020 Pazartesi

ZAHTERLİ (KEKİKLİ ) ÇÖREK - EKMEK TARİFİ - TAM ÖLÇÜLÜ

ZAHTERLİ (KEKİKLİ ) ÇÖREK - EKMEK TARİFİ - TAM ÖLÇÜLÜ

 

 


MALZEMELER
7 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Zeytinyağı
1.5 Su Bardağı Ayçiçekyağı
1 Su Bardağı Ilık Su (sıcağa yakın)
1 Su Bardağı Dolusu Kekik(Zahter)
1 Adet Orta Boy Soğan
1.5 Yemek Kaşığı Acı Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı Rezene ( Şumra)
2 Tatlı Kaşığı Tuz( Silme)
1Yemek Kaşığı Çörekotu
1.5 Yemek Kaşığı Susam (Küncü )
1 Paket ınstant Maya

HAZIRLANIŞI

Yoğurma Kabına Unu ilave edip ortasını çukur olacak şekilde açın.İlk olarak mayayı ekleyip yarım su bardağı ılık Su ile karıştırın.Ardından ince ince doğranmış kekiği , baharatları , salçayı,zeytinyağını ve ılık suyu ( kalan yarım bardak ılık suyu )ilave edin.Unu kenarlardan içe katarak yavaş yavaş yoğurun.Bütün malzemeler birbiri ile özdeşleştikten sonra hamurun ağzını streç film ile kapatıp 1.5 saat mayalandırın.Hamur mayaklandıktan sonra eliniz ile çok kalın olmayacak şekilde açıp ( oklava kullanmıyoruz)istediğiniz kalıpla şekil verin. Yağlı Kağıt Serili Fırın Tepsisine Yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Ilıdıktan sonra tepsiden çıkarın .
Afiyet Olsun
:)#kekiklipasta#kekikliçörek##kekik##zeytinyağlı#zahter#zahterliekmek#kekiklikurabiye#baharatlı#hatay#hataymutfağı #antakya #caysaati#zuhrekandil

Hiç yorum yok: