-->

3 Şubat 2020 Pazartesi

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

 

 


Malzemeler
9 Su Bardağı Su
1 çay bardağı pirinç (silme)

Terbiyesi İçin
7 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
1 adet yumurta sarısı
3 kaşık un
Tuz
2 Yemek Kaşığı Limon suyu

Üzeri İçin
1 Diş Sarımsak
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 yemek Kaşığı Sıvıyağ
Kuru Nane
Tozbiber

Kaynamış suyu tencereye boşaltın yıkanan pirinci ekleyin . Pişmesini beklerken derince bir kasede un, süzme yoğurt , yumurta ,limon suyunu birleştirin. Karışımı tel çırpıcı ile hızlıca karıştırın ve tencereden sıcak su ekleyin. Bu sırada karıştırmaya devam edin. Pirinç iyice pişince yoğurtlu karışımı tencereye boşaltın. Çorbanın kesilmemesi için su ile yoğurtlu karışımdan birinin soğuk olmaması ve çırpıcı ile sürekli karıştırılması gerekir. Çorbanın altını kısın pişene kadar ara ara karıştırmaya devam edin. Tavada sıvı yağ ile tereyağını eritin üzerine nane tozbiber ve ezilmiş sarımsağı döküp rengi cok degışmeden altını kapatın . sosun bir kısmini corbanin icine döküp iyice karıştirdiktan sonra kaselere alıp diğer kısmınıda sicak bir şekilde üzerine gezdirin .
Afiyet Olsun
#yaylacorbasi #yaylaçorbası#çorba#iftar#iftarmenüsü#süzmeyoğurt#yoğurtluçorba
#mutfağımdan

Hiç yorum yok: