MISIR EKMEĞİ TARİFİ
400 gr Mısır Unu
1 Su Bardağı Bugday Unu
1 Su Bardağı Sıvıyağ
2 Su Bardagı Süt
2 Yemek kaşıgı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Çay Kaşığı Zerdeçal
HAZIRLANIŞI
Karıstırma kabına bütün malzemeleri koyup çırpın.Ekmegı yapacağınız kabi yağlayıp mısır unu ile unlayın.Kaliba döküp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.Yaklaşık 50 dakika da pişiyor.Firıniniza göre bu süre degisebilir.Kürdan ya da bıçak ucunu batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.Tam soguduktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
#mısırekmegi#mısırekmeği#ekmek#çaysaati#5cayi#mutfagimdan
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder