PASTANE USULÜ ŞEKERPARE TARİFİ - TAM ÖLÇÜLÜ
Malzemeler
125 gr tereyağı yoksa margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta (1 sarısı üzerine)
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
4.5 su bardağı un (önce azar azar 4 koyup sonra az gelirse ilave ederek yoğurun)
1 paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Hazırlanışı
İlk olarak şerbeti hazırlayın.Şekeri ve suyu tencere alın kaynamaya
başladıktan sonra 6- 7 damla limon damlatın 2-3 dakika daha kaynatıp
altını kapatın.Soğumaya bırakın.Hamuru için un ve kabartma tozu hariç
diğer malzemeleri ilave edip karıştırın.Kabartma tozunu ekleyin. Unu
azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.Hamurdan
cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şeklini verin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.Soğuk şerbeti sıcak şekerparelerin üzerinde gezdirin.Üzerini kapatıp şerbeti iyice çeksin.
Afiyet Olsun:)#şekerpare #tatlı#tatlıtarifi#şirelitatlı#delicious#sekerpare
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.Soğuk şerbeti sıcak şekerparelerin üzerinde gezdirin.Üzerini kapatıp şerbeti iyice çeksin.
Afiyet Olsun:)#şekerpare #tatlı#tatlıtarifi#şirelitatlı#delicious#sekerpare
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder