TAM BUĞDAY UNLU EKMEK YAPIMI
Malzemeler
1 kg tam buğday unu+1 Su bardağı un
1 Paket Ekşi maya
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek kasığı tuz
Alabildığı kadar ılık su (yaklasık 6 su bardagı su kullandım fakat su ölçüsü unun kalitesine göre degışebilir arttırabilir yada azaltabilirsiniz azar azar döküp yoğurunuz)
Hazırlanışı
Unu karıştırma kabına eleyin.Unun üzerine maya ve tuzu ekleyin.İyice karıştirdiktan sonra yağı ve ılık suyu azar azar (mutlaka)ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun.Üzerini örtüp 60 dk ılık biryerde bekletin.
Süre sonunda hamuru tekrardan yoğurun.Margarin ile yaglanip unlanmış pişirme kalıbina şekillendirerek koyun.Tepsinin üzerini örterek ılık biryerde 45 dakika bekletin.Fırının en alt kısmına içınde su dolu olan fırın tepsisini yerlestirin.Fırini alt üst pişirim 230 dereceye ayarlayın.Kabarmış hamurun üzerine bıçakla çızıkler atın.Üzerine un serpin.Fırınin orta kısmına yerleştirin.10 dakika sonra firın isisini 200 dereceye ayarlayin.Üzeri kizarana kadar pisirin.(yaklasik 45 _50 dk)Pistikten sonra ilk isisi cikar cikmaz kaliptan cıkatip uzerini sofraya ile örtün.#ekmekyapımı #organik#tambuğdayunlu#ekmek#saglikliyasam #sağlıklıbeslenme#ekmektarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder