PEMBE ÇATLAK KURABİYE TARİFİ
Malzemeler
1 Paket (250 gr) Margarin (mutlaka oda sıcaklığında yumuşamış)
1 Su Bardağı Nişasta
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Yumurta
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
Yarım Çay Kaşığından biraz az Pembe Gıda Boyası
Bir Paket Vanilya
Bir Paket Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un
Üzeri İçin
Pudra Şekeri
1 Paket (250 gr) Margarin (mutlaka oda sıcaklığında yumuşamış)
1 Su Bardağı Nişasta
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Yumurta
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
Yarım Çay Kaşığından biraz az Pembe Gıda Boyası
Bir Paket Vanilya
Bir Paket Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un
Üzeri İçin
Pudra Şekeri
Yoğurma kabında ilk olarak Margarin ( oda sıcaklığında yumuşamış) ve şekeri krema kıvamına gelecek şekilde karıştırın.Diğer malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz büyük toplar yapıp hafif bastırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
180 derece fırında pişirin.Çıktıktan sonra da üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz .
Pişirme süresi 20 dakika:) ( kontrollü pişiriniz)
Afiyet Olsun:)
#kurabiye #kurabiyetarifi #tatlıkurabiye #caysaati #5cayi_tarifleri #mutfakgram #lezzetliyemektarifleri #cookies
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder