-->

3 Şubat 2020 Pazartesi

BERLİNER ( KRAPFEN -Pfannkuchen )TARİFI

BERLİNER ( KRAPFEN -Pfannkuchen )TARİFI

MALZEMELER

 


 


21 gr yaş maya(oda sıcaklığında)
100 ml süt(ılık)
300 gr un
40 gr Tozseker
40 gr tereyağı(oda sıcaklıginda)
1 adet tam +3 adet yumurta sarısı(oda sıcakliginda)
10 gr vanilya
Yarim limon kabuğu
1 çimdik tuz

1 Su Bardağı Marmelat(ya da tanesiz recel )
1 Litre Aycicek yağı
Pudra Şekeri(uzerine)
Tozşeker(bulamak icin.) HAZIRLANIŞI

Mayalama yapılacak kaba unu alin.Ortasini acıp ufalanmış mayayı ekleyin.Sütün yarısıni mayanın uzerine dökün.1 Yemek kaşığı kadar sekeri de döküp hafif catalla karıstirın.Üzerini strec film ile örtüp kapalı sıcak bir ortamda yarım saat bekletin.Karistirma kabina yumurta ve sekeri alin.Mikser yardimiyla iyice cirpin.Limon kabugu rendesi ve vanilyayi ilave edin.Kalan sütü ekleyin cırpin.Dınlenen mayalı hamur karisimina dökün.Tuzu ve tereyagini da ekleyin.10 dakika hamuru yogurun.Ardindan 20 dakika kadar ustu kapali sekilde sicak bir ortamda bekletin.Hamuru bu sure sonunda tezgaha alip un yardimiyla tekrar yogurduktan sonra uzerini kapatip sicak bir ortamda 1.5 saat bekletin.Mayalanmış hamuru unlanmış tezgahta 1 cm kalınlıginda merdane yardimi ile açın.Kalip (bardak)yardimiyla yuvarlaklar cikarin.Iyice Unlanmis dikdortgen tepsiye aralikli olarak dizin.Üzerini sofra bezi ile örtüp yarım saat dinlendirin.Sivi yagı derin bir tencereye alın kızdirın.Hamurları kizartmaya başlamadan önce yagın derecesini orta ateşe alın.Kizgin ateste piserse ici cig kalir yanar.ORTA ATESTE OLMALI.Hamurlari yaga alıp ilk yuzu KAPAĞİ KAPALI birsekilde kizartın .Cevirdikten sonra kapagi acik bir sekilde kizartin(altin sarisi rengi alana kadar arkali önlü)Hepsinde ayni islemi yapin.Havlu kagıt uzerine cikartin.Sogumasini bekleyin.Sıkma torbası yardımi ile marmelatı kenarlardan iç kismina dogru sıkın.Önce tozşekerine buladıktan sonra hemen ardından uzerine pudra şekeri eleyin.
Veeee bu muhteşem lezzetle karşı karşıyasınız.👌👌
Afiyet olsun 🤗

#berliner #krapfen #krapfenzeit #pfannkuchen#berline

Hiç yorum yok: