-->

3 Şubat 2020 Pazartesi

ETLİ NOHUTLU PİLAV TARİFİ

ETLİ NOHUTLU PİLAV TARİFİ


 

MALZEMELER


450 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti
4 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı pirinç
1 Su bardağı Haşlanmış Nohut
4 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Kekik

Üzeri İçin
1 Cay Bardaği soyulmus badem İçı
1 Yemek kasıği Tereyagı
1 Cay Kasıgi tuz

HAZIRLANIŞI

Öncelikle pirinci 20 dakika kadar tuzlu sıcak suda beklemeye bırakın.Etli pilavda dikkat edilmesi gereken en önemli konu etin yumuşak olmasıdır.Kuşbaşı doğranmış etleri pilav tenceresine aldıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın. Etler önce suyunu bırakacak. Arada karıştırıp eti kendi suyunda biraz pisirin .Ardindan üzerini gececek kadar kaynamiş su ekleyip tekrar kapagı kapali sekilde pismeye birakin . Etler suyunu çektikten sonra 2 yemek kasigi tereyağını ekleyip 4-5 dakika kavurun.Tuz ve karabiberi ilave edip karistirin ve altini kapatin.Pirincin suyunu süzüp yıkayın. Pirinci kavuracaginiz tavaya geriye kalan tereyagini ilave edin Tereyagi eridikten sonra pirinci ekleyin ve seffaf rengini alana kadar kavurun kavrulduktan sonra tuzunu ayarlayin . Etlerin uzerine once nohutu ardindan kavurdugunuz pirinci ilave edip duzeltin.Suyu (4 su bardagı sıcak su olacak) ilave edin.Tencerenin kapağını kapatın.Önce yüksek ateşte üzeri göz göz olmaya başlayana kadar pişirin.Ardından en kısık ateşe alıp suyunu tamamen çekene kadar pisirin. Ocagı kapattıktan sonra üzerine beyaz temiz bez ya da havlu kağıt kapatın.Pilavı 10-15 dakika beklettikten sonra servis tabagina ters çevirin 😊Tereyaginda kavurdugunuz badem ıcini uzerinde gezdirin 🤗Afiyet olsun 😊
#etlipilav #etyemegi #pilav #aksamyemegi #pilavtarifi#etyemekleri#kusbasılı#nefistarifler

Hiç yorum yok: