-->

3 Şubat 2020 Pazartesi

FIRINDA KREMALI KARNIBAHAR PATATES TARİFİ

FIRINDA KREMALI KARNIBAHAR PATATES TARİFİ

 




 MALZEMELER
Orta Boy Karnıbahar
3 Adet Büyük Boy Patates
1 Paket Krema
1 Diş Sarımsak
Yarım Çay Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1.5 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
1 Tatlı Kaşığı Tuzot
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup julyan şeklinde kesin.Karnıbaharın çiçeklerini ayırıp küçültün. Patatesleri ve karnıbaharı derin bir tencerede 7-8 dakika kadar kaynatın.Çıkardıktan sonra süzün.Pişirme kabını bir çay kaşığı kadar tereyağı ile yağlayın. Patates ve karnıbaharları ilave edin.Minik Minik doğranmış sarımsağı ,tuzotu,karabiberi ekleyip karıştırın. Önce sütü ekleyip karıştırdıktan sonra kremayı da ekleyip harmanlayın.Tereyağını küçük küçük kesip üzerine ekleyin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra çıkarıp fırın derecesini 180 yapın ve üzerine kaşar peyniri rendesini serpiştirin.
Afiyet Olsun:) #patatesyemegi#karnıbahar#kremalı#patatesgraten
#lezzetgram

Hiç yorum yok: