-->

3 Şubat 2020 Pazartesi

PASTANE USULÜ ŞEKERPARE TARİFİ - TAM ÖLÇÜLÜ

PASTANE USULÜ ŞEKERPARE TARİFİ - TAM ÖLÇÜLÜ

 

 


Malzemeler
125 gr tereyağı yoksa margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta (1 sarısı üzerine)
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
4.5 su bardağı un (önce azar azar 4 koyup sonra az gelirse ilave ederek yoğurun)
1 paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su 

Hazırlanışı 


 İlk olarak şerbeti hazırlayın.Şekeri ve suyu tencere alın kaynamaya başladıktan sonra 6- 7 damla limon damlatın 2-3 dakika daha kaynatıp altını kapatın.Soğumaya bırakın.Hamuru için un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ilave edip karıştırın.Kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şeklini verin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.Soğuk şerbeti sıcak şekerparelerin üzerinde gezdirin.Üzerini kapatıp şerbeti iyice çeksin.
Afiyet Olsun:)#şekerpare #tatlı#tatlıtarifi#şirelitatlı#delicious#sekerpare

Hiç yorum yok: