-->

3 Şubat 2020 Pazartesi

NUTELLALI MISIR GEVREKLİ KURABİYE TARİFİ

NUTELLALI MISIR GEVREKLİ KURABİYE TARİFİ

 

 

 

MALZEMELER




 125 gram margarin (mutlaka oda ısısında)
2 su Bardağı Mısır Nişastası
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Aldığı Kadar Un
Üzeri İçin
150 gr Nutella
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
100 gr Karamelli Mısır Gevreği
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ilave edip karıştırın.Kabartma tozu ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.Yağlı Kağıt Serili Fırın tepsisine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşe kadar ( benim fırınımda 25 dakika da pişti) pişirin.Nutellayı ısıya dayanıklı cam bir kabın içerisine alın.Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup benmari usulü eritin.Karamelli Mısır gevreğini çok ufalanmayacak şekilde robottan geçirin.Geniş bir tabağa alın. Pişen kurabiyeleri önce nutellaya batırın. Ardından mısır gevreğine bulayın.Servis Tabağına dizin. Afiyet Olsun:)#mısırgevreklikurabiye#nutellalı#kurabiyetarifi #caysaati

Hiç yorum yok: