-->

3 Şubat 2020 Pazartesi

KAYMAKLI KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ

KAYMAKLI KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ

 

Malzemeler
1 litre süt
1 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı tozşeker ( silme)
2 Yemek Kaşığı Un
2.5 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Paket Krema( ya da krem şanti)
1 Paket Vanilya
350 gr Kadayıf
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
2 Su Bardağı Kaymak
Ananas
Hazırlanışı
Muhallebiyi pişireceğiniz tencereye sütü, yumurta sarısını, unu, nişastayı ve şekeri ilave edip iyice karıştırın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Muhallebinin ilk sıcaklığı çıkınca içine kremayı ve vanilyayı ilave edip mikser yardımı ile iyice
çırpın.Tereyağını geniş bir tavaya alıp eritin. Kadayıfları şekerle birlikte tereyağında karıştırarak kısık ateşte kavurun. (İsterseniz İçine dövülmüş ceviz ekleyebilirsiniz) Altını kapatın. Başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.
Kupların ya da kaselerin dibine 5 yemek kaşığı muhallebi dökün.
Üzerine dört yemek kaşığı kadayıf koyun.Ve Üzerine Kaymak koyup istediğiniz şekilde süsleyin.
Afiyet Olsun:)
#kadayıflımuhallebi #kaymaklı #tatlı#çaysaati#pratiktarifler #lezzetrium

Hiç yorum yok: