-->

3 Şubat 2020 Pazartesi

BİBERLİ EKMEK TARİFİ



BİBERLİ EKMEK TARİFİ 

 



 

MALZEMELER

2 Su Bardağı Ilık Süt
1 Su Bardağı Sıvıyağ
Yarım su bardagı ilık su
1 Paket İnstant Maya
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Şeker
Un

İç Malzemesi
1 Su Bardağı çökelek (yoksa lor peynir)
1 Adet Küçük Boy Soğan
Bir Tutam Maydonoz
1-2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
2 Yemek kaşıgı Susam
1 Yemek kaşıgı Cörekotu
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Rezene
1 Tatlı Kaşığı Kişniş
1 Çay Kaşıgı kimyon
1 Fincan Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına ilk olarak Ilık sütü ve mayayı ilave edip iyice karıştırın.Diğer malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.2 Saat Kapalı bir yerde mayalanması için dinlendirin.İç malzemesini hazırlayın.Dinlenen hamurdan parçalar alarak elinizle yuvarlayın.Yaglanmis fırin tepsisine dizin.Uzerini kapatarak 20 dakika tepsi mayası yapın.Ardindan Uzerlerine iç harcindan bastirarak yaydirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Ilk sıcakligı gittikten sonra tepaiden cikartip servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
#biberliekmek #biberliçiçekekmek#biberli #çaysaati#antakya #hatay#5cayitarifleri #nefis #nefistarifler #baharatlı

Hiç yorum yok: