-->

3 Şubat 2020 Pazartesi

TRİLİÇE TARİFİ(TAM ÖLÇÜLÜ)

TRİLİÇE TARİFİ(TAM ÖLÇÜLÜ)

 



 


Malzemeler
5 adet Yumurta
2 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı TozŞeker (silme)
3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

Sütlü sosu için
4 Su Bardağı Süt
1 Cay Bardağı Tozşeker
1 Paket Krema

Üzeri İçin
2 Paket Krema Santi
2 Cay Bardağı soğuk süt

Karamel Sosu İcın
1 Su Bardağı Seker(silme)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Paket Krema

Hazırlanışı

Karıştırma kabında yumurtaları ardından şekeri boza kivamına gelene kadar mikser yardımıyla iyice cırpın.Yagı ekleyip cırpmaya devam edin .Vanilyayı ekleyin.Elenmis unu ve kabartma tozunu azar azar ilave ederek mikseri kaldırıp spatula yardimiyla karıstirin.Yagli kagıt serili pişirme borcamina döküp hafifce sallayarak esit sekilde yayilmasinı sağlayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kontrollü pişirin.

Sütlü sosu için tencerenin icıne sutü sekeri ve kremayı bosaltın.Seker eriyene kadar ocakta kısık ateste ısıtın(.Ilık olacak sekilde cok ısıtmayın.)Oda sıcakligında bekletin.

Karamel sosu için tavaya şekerı ilave edin kısık ateşte HİÇ KARİŞTIRMADAN erimesini bekleyin.Erimesine yakın SİLİKON spatula ile hafifce karıştırıp rengini aldıktan sonra tereyagıni ekleyin.Tereyagi eridikten sonra kremayı boşaltıp kisık ateşte hizlica karıstırarak krema kıvami alana kadar pişırın .
Ilıyan keki yagli kağıdından cikarıp ters cevirin.Catal ile delikler acıp ilık sütlu sosu heryere dagılacak sekilde uzerinde gezdirin.Daha öncesinde hazırladıgıniz krema şantiden bir su bardagı kadarini üzerini suslemeye ayırdiktan sonra geri kalanini kekin uzerine yayın.Kremsantili keki buzdolabinda yarim saat beklettikten sonra sogumuş karameli kremsantinin üzerinde gezdirin.Ayirmis oldugunuz krem santi ile süsleyip kurdan ile sekil verin.En az 4 -5 saat buzdolabinda beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz
Afiyet olsun🤩
#triliçe#tatlıtarifi#sütlütatlı#tatlı#pratiktarifler#mersin#siparişalınır#pozcu#mezitli#ikramlık#cookies#sunum#çaysaati#mutfagimdan#lezzetrium#delicious#fallowme

Hiç yorum yok: