-->

3 Şubat 2020 Pazartesi

AŞURE TARİFİ- TAM KIVAMINDA

AŞURE TARİFİ- TAM KIVAMINDA

AŞURE NASIL YAPILIR? 

 

 

 

 

 Malzemeler

3 Su Bardağı Aşurelik Buğday
1.5 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
1.5 Su Bardağı Haşlanmış Kuru Fasulye
2 Su Bardağı Kuru Kayısı( küp küp doğranmış)
2 Su Bardağı Kuru Üzüm
1 Su Bardağından biraz eksik Kuş Üzümü
1 Su Bardağı Fındık ( ikiye bölünmüş)
1 Su Bardağı Tuzsuz Fıstık
Yarım Su Bardağı Antep Fıstığı
Yarım su Bardağı pirinc
7 Lt Su (suyu az gelirse ekleme yapabilirsiniz)
3 Su Bardağı Tozşeker
1 Su Bardağı Süt
1 Tatlı Kaşığı Karanfil
Üzeri İçin
Ceviz
İri Dövülmüş Fındık
İri Dövülmüş Fıstık
Cekirdek

Hazırlanışı
Bir Gece Öncesinden Buğdayı ,Nohutu ,ve Kuru fasulyeyi( ayrı kaplarda) ılık suda bekletin.Nohutu ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın.Aşureyi Pişireceğiniz tencerenin içine Buğdayı ilave edin ve 3 lt su ile buğdaylar iyice açılana kadar pişirin.( suyu az gelirse ekleyin) ( buğdayın haşlama suyunu dökmeyin) ( suyunu bırakıp özleşmesi için iyice pişmesi gerek)Haşlanmış nohut ve fasulyelerin suyunu süzüp pişen buğdayın içine ekleyin.Kuru kayısı ,kuş üzümü,fındık,fıstık kuru üzümü(süzün) ve ayrı olarak daha onceden hasladiginiz pirinci ilave edip karıştırın. 2 lt su ve karanfili ekleyin.Malzemeler hafif yumusadiktan sonra
şekerini ekleyin.Arada bir mutlaka karıştırın. ( dibine tutar) .2 lt daha su ekleyip kaynatın.(suyu az gelirse ekleme yapabilirsiniz)Son olarak Sütü Ekleyip 15 20 Dakika Daha kaynattıktan sonra Aşureyi ocaktan alıp biraz ılımaya bırakın.Kaselere döküp yüzü kabuk tuttuktan sonra süsleyebilirsiniz.
Sıcak Yada Soğuk Servis Yapabilirsiniz
Afiyet Olsun:)#aşure#asure#asuretarifi#aşuretarifi

Hiç yorum yok: