-->

3 Şubat 2020 Pazartesi

KAKAOLU MUZ PUDİNGLI KEK TARİFİ

KAKAOLU MUZ PUDİNGLI KEK TARİFİ

 

 


 


MALZEMELER
4 Adet Yumurta (oda sıcaklığında)
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Sıvıyağ ( biraz eksik)
1 Su Bardağı Süt( oda sıcaklığında)
1 Paket Muzlu Puding(toz)
2 Yemek Kasığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Karbonat(silme)
1 Paket Vanilya
2 Yemek Kaşığı Limon suyu
Alabildigi kadar Un

Karıştırma kabında ilk olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.Diğer Sıvı Malzemeleri de ekleyip çırpın.Toz Muzlu Pudingi ilave edin.Kariştirin.Önce elenmiş unu üzerine kabartma tozunu , Karbonatı ilave edin.Limon suyunu karbonatın üzerine dökün hafif köpürsün.Karıştırın.Kek hamurunun yarısından biraz fazlasini Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün.Kalan diger yarisina kakaoyu ekleyip iyice karıstirıp kaliba dökup yayın.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.. Soğuduktan sonra kalıbından çıkarın
Afiyet Olsun:) NOT: Kekinizin kabarması için malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. İlk Yarım Saat fırın kapağını açmayın. Kekin piştiğini kürdan yada bıçak batırarak anlayabilirsiniz.. Kekinizi Pişmesine yakın fırın ayarını düşürerek fırından çıkarın.Kekinizin gorüntüsü kek kalibinizin boyutuna gore degısir

#kek#kektarifi#tatlitarifi#cookies#lezzetrium #lezzetgram#bescayi#caysaati#cayyanı#ikramlık#pozcu#mersin#yumuşacık#

Hiç yorum yok: