-->

3 Şubat 2020 Pazartesi

TAŞ KADAYIF TATLISI TARİFİ

TAŞ KADAYIF TATLISI TARİFİ 


 

 

Malzemeler
2 Su Bardağı ılık süt
2 Su Bardağı ılık su
2 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
2 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3.5 Su Bardağı Un (3 su bardagı unu ekledikten sonra kalan unu kontrollu ekleyiniz .

Şerbet içîn
3.5 Su Bardağı Şeker
4 Su Bardağı Su
1 Dilim Limon

Ceviz yada kaymak
İstediginiz iç malzemesi

Sıvıyağ


Hazırlanışı

İlk olarak şerbeti hazırlayın.Soğumaya bırakın .Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
Hamur icin ılık süt ve ılık suyu yoğurma kabina alın.Mayayi sekeri tuzu ekleyip iyice karıstirin.Unu azar azar ekleyip mikser yardımi ile pürüzsüz olacak topaklanma kalmayacak sekilde cırpın.Üzerini streç filmle kapatıp uzeri göz göz olup kabarana kadar sıcak bir yerde bekletin.Teflon tavayı ısıtıp altını orta atese ayarlayın.Hamurdan iki yemek kaşıgı olacak sekilde (ya da küçük kepcé ile)dokup uzerini duzeltip yayın.Alt kısmı hafif kızarıp üst kısmın hamurumsu rengi hali gidene kadar hamurdan aynı işlemi yapın.Sadece alt kısmı pişecek ust kismı pişmeyecek .iç kısımlarına yani hamurumsu kısımlarına iç malzemesi ceviz , kaymak ,fıstık ne hazırladıysaniz koyup açılamayacak şekilde bastirarak kapatın.Tavaya sıvıyağı koyup iyice kizdirin.Kadayifları önlü arkalı orta ateşte kızartın.Kızaran kadayifları hemen soguk şerbete atın.hepsine aynı işlemi yapın.
Afiyet olsun #taşkadayıf#kadayıf#tatlıtarifi#tasty#fallowme

Hiç yorum yok: