-->

3 Şubat 2020 Pazartesi

ISLAK KEK TARİFİ

ISLAK KEK TARİFİ

 

 

Malzemeler
4 Adet Yumurta(oda ısısında)
1 Su Bardağı Süt(oda ısısında)
1 Su Bardağı Tozşeker
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
2 Su Bardağı Un
3 Yemek Kaşığı Kakao
2 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu

Sosu İçin
4 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Kakao
3 Yemek Kaşığı Tozşeker
50 gr Sütlü Çikolata

Hazırlanışı

Karıştırma kabına yumurtaları alıp çırpın.Şekeri ilave edip krema kivamina gelene kadar çırpın.Süt ve sıvıyağı ekleyip karıştırmaya devam edin.Un ,kabartma tozu,vanilya ve kakaoyu karışımın üzerine eleyerek ilave edip mikser yardımıyla karıştırın.Güzelce yağlanmiş borcamın ıçine kek karışımını dökün.Onceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 -45 dakika pişirin.(benim fırınımda tam 45 dakikada pişti)
Kürdanla kontrol edip fırından çıkartın.Kekin pişmesine 10 -15 dakika kala sosu hazırlayin.Sütü tencereye boşaltın.Kakao ,şeker ve çıkolatayı içine ekleyip ocagin altıni açın.Cikolatalar eriyene kadar ısıtın kaynatmayın.Pisen keke kürdanla mutlaka delikler açtıktan sonra dilimleyin.İlk sıcaklıgı gitmiş kekimizin üzerine SICAK SOSU dökün.Sosunu çektikten sonra ve biraz dinlendikten sonra servis yapın
Afiyet olsun :)
#ıslakkek#kek#çaysaati#lezzetrium#kektarifi#mutfağımdan#lezzetlitarifler

Hiç yorum yok: