-->

3 Şubat 2020 Pazartesi

BONCUK KURABİYE TARİFİ

BONCUK KURABİYE TARİFİ

 

 

MALZEMELER
Yarım Paket Margarin(125 gr)
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
Yarım Çay Bardağı Nişasta
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Yumurta
Yarım Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Çay Kaşığı Ucunda sarı Gıda Boyası
2 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi
Yenilebilir renkli mini boncuk şeker
Alabildiği Kadar Un
HAZIRLANIŞI Yoğurma Kabına Un ,Kabartma Tozu ve Gıda Boyası hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.Gıda Boyasını ilave edin.Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir kurabiye hamuru hazırlayın.15-20 Dakika Buzdolabında dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Kenarlarını yenilebilir mini boncuk şekere bulayın.Yağlı Kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin .Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.( fırınınıza göre bu süre değişebilir )
Afiyet Olsun:)#Boncukkurabiye#kurabiyesever #cookiess #cake#tatlıkurabiye#caysaatitariflerim kurabiyetarifi#tatlıkurabiyetarifi#5cayı#cayyanı#dogumgünükurabiyesi

Hiç yorum yok: